dissabte, 28 de juny del 2008

DE FESTA IV - DIABLOS I DIETA



Aquests dies de festa major son propicis per trobar-te amb amics. Ahir venint de veure el seguici petit, ens vam trobar amb la Sara i en Pere, gran blocaire i prohom reusenc.
Vam xerrar dels blocs, d’assumptes “gegants”, de motos, de la Conchita, de coneguts i de la festa. Va ser una estona molt agradable.
I com no, de “Los Diablos”.

-Aniràs al concert?
-Oi i tant!

La següent parada era trobar un lloc per sopar. Vam decidir la colla d’anar al Viena. És curiós la quantitat de gent que espera trobar taula a la terrassa del Viena. Hi ha bufetades per aconseguir una cadira.
Després d’esperar gairebé mitja hora vam aconseguir una taula i dues cadires.
Era una taula per dos i nosaltres érem sis a sopar. Apretadets i després de molta estona buscant cadires i pressionant psíquicament als que ja havien sopat per a que marxessin, vam gaudir dels típics entrepans del establiment reusenc de la plaça del Prim.

Més tard vam pujar a veure “Los Diablos”. En una plaça de la Llibertat amb molt de públic, el grup del Hospitalet van cantar i versionar velles cançons dels 60 i 70 per deliri dels seus fans, ja crescudets.

En un moment, els meus ulls van marxar cap a una taula, d’on s’aixecava una persona amb un cigar a la boca i convidava a la seva parella a ballar i es van perdre enmig de la gent.
És ell? Em vaig preguntar a mi mateix.
Al finalitzar el concert, que es va fer curt per a molts, vaig tornar a veure a la persona en qüestió.
Era ell. El nostre batlle.
Xerrant animosament amb un grup de reusencs coneguts, el vaig veure.
Des d’aquest humil bloc el vull donar un consell: mengi verdura, senyor alcalde. Deixi de banda els greixos, els dolços i mengi verdura i fruita.
Ha engreixat molt i em preocupa el seu sobrepes. Molt.
Ja sabem que la fruita i la verdura estan pels núvols i els consumidors habituals ens em de rascar la butxaca.
Però amb el seu sou, no crec que pateixi en omplir un cistell de pomes i peres i un altre d’enciam i pastanagues. És un consell d'aquest reusenc.

Per arrodonir la nit, un batut de iogurt de 4 euros amb seixanta cèntims al Tiramisú. Com està la vida, verge santa.


Visca Reus i visca la dieta mediterrània.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

ahir a la festa semblava un barril.
del bon sou que te, el alcalde.
felicitats pel blog i bona festa.

Anònim ha dit...

jajajajajaja, que bueno