dijous, 1 de maig del 2008

BESTIARI REUSENC


Segons diuen alguns, el bestiari de Reus és massa gran.
Hi ha molta bèstia, i molt de bèstia, que fan el possible per emportar-se i arreplegar quatre euros, presentant balls i bestioles que poc tenen a veure amb la nostra ciutat i recollint subvencions del Ajuntament.


Com que cada any es treuen un ball nou de la màniga i els del Orfeó posen la mà per cobrar, mentre d’altres associacions es mengen els mocs, proposo uns quants balls nous per enriquir la nostra festa major i un parell de bestioles
( i si m'emporto calerons, millor):

El gegant Ariel: es tracta de un gegant juantxi que va despullat i ensenyant les vergonyes: les seves i les dels altres. L'acompanyament musical a càrrec de la banda del Pere Mata.

La cucafera valenciana: és una cucafera que ve de fora (ja sabeu, de fora vindran que de casa ens trauran), que atemoreix al jovent i a la gent que vol cultura i treu foc pels queixals quan algú li porta la contraria.

El bou de Sant Jordi: és una espècie de corre-bou, com els San Fermines, on un bou persegueix als joves “rojos” i els fa fora del Mercadal fins que arribin al Pallol.

La dansa de les barraques: semblant al ball de galeres, però amb barres on serveixen alcohol i es fuma, tot i que no troben lloc on parar i muntar la festa i el jovent els persegueix per tota la ciutat.

El cap-gros Lluismi: és un nano molt petit, molt petit, molt petit amb l’ego molt gran, molt gran, molt gran.

Els dimonis Opositors: amb banyes, cua i pudor a sofre, son dolents i no s’estimen Reus. Són el ball d’acompanyament del cap-gros Luismi.

Senyor Palomar, faci un estudi d'aquests balls i bestioles, a veure si tenen cabuda a la festa major.

Visca Reus i el seu ampli, ampli bestiari.

4 comentaris:

Jobove - Reus ha dit...

et fa falta el ball dels senyors
amb tota l'oposició anan pels barris i repartin caramels i promeses

Anònim ha dit...

jajjajaja, si es veritat
a reus molt ball i paxanga que no te res a veure amb reus
que es el ball aquell que s'han tret ara..la muxiganga o algo aixins?
felicitats pel bloc, bonisim, t'he posat a favoritos

Anònim ha dit...

fins avui no he llegit aquest article, i sincerament, m'he ofès molt.
A Reus hi ha molta gent emprenedora, i per això hi ha tants actes de festa major, i elements del seguici, d'iniciativa popular, d'entitats i associacions que fan mans i mànigues per treure 4 duros i poder tirar endavant els seus projectes, que estan farts de demanar subvencions que sovint no arriben, o arriben molt tard, que estan farts de posar-hi quartos de la seva butxaca, etc...
Pq després vinguin personatges com tu i facin demagògia barata que només fa que embrutar el bon nom de la nostra festa i dels nostres col·lectius que treballen pel gaudi de tothom.

Anònim ha dit...

disculpeu, en el missatge anterior no ha sortit escrit el meu nom:

Erdrag.
http://blocs.tinet.cat/erdrag

salut!