dilluns, 6 d’abril del 2009

BROCANTERS O DRAPAIRES?

Aprofitant dissabte al matí, que lliurava, vaig sortir a donar un tomb.

Feia temps que no passava pel mercat de brocanters.
Encara recordo quan es feia als peus de la Prioral i la seva periodicitat era de un cop al mes.
Degut al seu èxit de públic i que cada vegada més antiquaris i brocanters volien vendre o intercanviar material, es va traslladar, i després de donar tombs i tombs, van trobar la seva ubicació actual: als passejos Prim i Sunyer.

Dissabte em vaig decebre. El mercat ha perdut, i molt.
Allò enlloc de un mercat de brocanteria i col•leccionisme, salvant algunes paradetes, era un lloc on venien rebrecs o deixalla.

Algunes paradetes, molt ben muntades, oferien llibres, revistes, intercanvi de plaques, objectes ben cuidats i de tot tipus: des de material militar passant per rellotges, discos, figures, medalles i un llarg etcètera.

Però d’altres, fan molta llàstima: nines sense cap, caps sense nines, cotxes xafats per canalla, joguines i peces plenes de merda i porqueria, objectes de dubtosa procedència, material que han trobat en contenidors, deixalla, andròmines i altres com caixes registradores rebentades, telèfons inútils i sense fils, quadres horribles, etc.
Podria fer una llista. I seria ben llarga.

A més algunes parades, molt em temo, no tenen ni permís per exposar les seves “joies antigues” i “peces de col•leccionista”.
I no parlem de la seguretat. Alguna mirada em va fer por i temia que em robessin la cartera mentre regirava en una capsa plena de vinils.

Si volem que Reus sigui capital del col•leccionisme i de la brocanteria, mirem la qualitat que oferim, ja que la del mercat de brocanters de Reus es troba, salvat alguns professionals, en un tant per cent bastant baix.

Visca Reus i visca els mercats de qualitat.

2 comentaris:

L'illa dels monstres ha dit...

sí, la veritat és que tot s'hi val en aquest mercat dels dissabtes al matí. és un abocador incontrolat

Anònim ha dit...

pots trobar mes merda que no pas antiguitats.
i algunes coses fan una pinta de robades a masos que tiren enrera