diumenge, 19 d’abril del 2009

30 ANYS I UN DIA




Avui es celebra els 30 anys de les primeres eleccions municipals de la democràcia.
A Reus hi ha hagut gran festa: han sortit els gegants, la mulassa i els nanos i han fet una gran ballada pels carrers del centre... o no.

A Reus, les persones que han ocupat el lloc d’alcalde de la nostra ciutat han estat:

Carles Martí Massagué, primer alcalde democràtic de Reus. Va ser escollit l’any 1979 i reelegit al 1982. Finalment el 1983 va deixar el seu lloc a causa de la seva edat.

Anton Borrell Marcó, va ocupar el lloc de Martí al 1983. Dos anys després va morir en un accident de cotxe a la carretera de Cambrils. És un dels alcaldes més recordats.

Joan Maria Roig va ser alcalde durant unes hores. Amb la mort de Borrell, l’alcaldia havia de ser per Roig, ja que era el numero 2. Però no tenia la confiança dels socialistes. Ell va negar a retirar-se, ja que segons deien, no es deixava comprar per ningú. Finalment va ser anomenat alcalde, però a les poques hores li van preparar una moció de censura i finalment va deixar la vara d’alcaldia.

Josep Abelló Padró va aconseguir l’alcaldia gràcies a la moció de censura contra Roig. Va ser alcalde de Reus des de 1985 fins 1999, any en el que es va retirar de la vida pública (fent ballar al Vitxet el dia de Sant Pere) i entregant l’alcaldia a Pérez.

Lluís Miquel Pérez Segura és des de 1999 i fins l’actualitat el nostre alcalde. Antic empleat de banca, es va afiliar als socialistes i ara és el batlle de la nostra ciutat.

Com a curiositat, tots eren socialistes.

Reus és socialista o potser els altres ho faran pitjor? Abelló va estar 14 anys i perquè ho va deixar, que si no, encara seria alcalde? Que té la cadira que tant agrada?.


Visca Reus i visca el Vitxet.

1 comentari:

Anònim ha dit...

ostia, ja portem deu anys amb el luismi? collons com pasa el temps