diumenge, 12 d’abril del 2009

VERMUTS A REUS




Avui em sortit a fer un vermut a Reus. Fantàstic.
Fa mesos vaig descobrir un lloc a Cambrils, “La casa del vermut”, on servien el vermut acompanyat del sifó en una copa amb oliva i una xeringa amb suc de llimona.

Servien, com no, vermut de Reus, però el lloc es troba a Cambrils.
Fa cosa de un parell de setmanes, la gent del Green Dog han obert “El vermouth de Reus”, Un local a la mateixa plaça del Castell amb una amplia terrassa on poder fer el vermut, menjar unes tapetes i gaudir dels matins del diumenge.
El servei és el mateix que al local cambrilenc: una galleda amb gel, una ampolla de vermut i una de sifó i copes amb la xeringa i la oliveta.

Aquest matí, la meva parella i un servidor em agafat la Vespa i a la plaça, que hi falta gent!.
La terrassa era ben plena, i en totes les taules corria el vermut i l’alegria.

Aquesta iniciativa és maca i fa ciutat. A més, si ets dels qui els hi agrada beure, et pots posar morat, perquè et cobren el servei (4 euros) i potS prendre vermut fins caure de la cadira. Jo amb tres n’he tingut prou, però a la taula del costat han caigut un parell d’ampolles en un tres i no res.

Temps enrere, en un altre local reusenc, a la Ferreteria, es feia el vermutet de Reus, on et posaven olives, avellanes, patates i una copa de vermut.
Però de cop i volta ho van deixar de fer.

Reus, capital del vermut, no tenia aquell esperit “vermutaire”. En canvi a Cambrils, Barcelona o fins i tot Madrid, parlen maravelles del vermut reusenc.

M’agrada que es recuperin aquestes tradicions de sortir a fer el vermut els diumenges.
I si es vermut de Reus, millor que millor, que ja estava fart de trobar només Martini.


Visca Reus i visca el vermut de Reus.

5 comentaris:

MARTELL DE REUS ha dit...

Gràcies per la informació, haurem d'anar a fer el vermut a la Plaça del Castell un dia d'aquest.

manel ha dit...

ah, no ho sabia.
anirem diumenge vinen.

L'illa dels monstres ha dit...

hostia què bo! precisament fa uns dies estava amb la parella a Tortosa fent un vermut i preguntant-nos si als bar d'aquí Reus tindrien sifó i tal per fer un vermut, ja que allà en tenen tots on anem, i vaig pensar que algun bar moderno acabaria per retornar el sifó a la taula com a acompanyant de l'autèntic vermut. algun dia haurem d'anar a fer el vermut a la plaça el castell doncs, gràcies per l'apunt!

patacaenbajokes ha dit...

Haurem de provar-lo averem si està a l'altura del rapitenc ^^

Anònim ha dit...

Vermut de Reus...???? juas juas...!!! a aquest vi picat li diuen vermut....?? juas juas si es com beure vi destilat amb aigua...!!!
Si voleu un bon vermut de veritat, heu de sortir de lextraradi i anar al centre la ciutat... ho teniu fàcil... agafeu el cotxe, passeu l'aeroport de Tgna, creueu les muralles i ja esteu al centre