dissabte, 26 de gener del 2008

CARNAVAL, PRIMER CONTACTE

Enguany, massa aviat, torna de nou el Carnaval de Reus.
I estem de celebració, ja que es celebren els 30 anys de la recuperació del Carnestoltes a la nostra ciutat (1978-2008).
I que fan enguany de nou? Res. Absolutament res.
Aquesta gent de la FRAC, pobres, no en tenen d'idees noves, i cada any el Carnaval és una repetició d’una altra repetició d'una altra...
Ja ho sé: no reben un euro per part del IMAC, però amb imaginació i ganes de fer les coses, potser farien alguna cosa nova.
Cada vegada hi va menys gent al pregó. Anys enrera era una cosa remarcable, amb aquells pregons carregats de mala llet i males puces contra tot i contra tots, sobretot contra l'Ajuntament i contra Tarragona.
Ara, reverencia al alcalde i al institut de les quatre mentides, l’IMAC: no és un institut, no és municipal, no fan cap acció i no son culturals. Vergonyós.
Després el càsting, que enguany canvia d’ubicació i passa al Fortuny. No es que la cosa hagi guanyat prestigi, que va, si cada vegada és més avorrit. Tot acaba sent unes coreografies de les cançons de l’any, senyores ensenyant cuixa, senyors sense vergonya, nenes crescudetes ensenyant pitram i prou.

La guerra dels tomàques, ja ha passat a la història. El que menys hi ha són tomàques i el que més són problemes i baralles. Vergonyós.
Les rues, això si que fan goig. La de dissabte espectacular, tot i que trobo a faltar el tomb de ravals, i la de diumenge de ressaca i una mica infantil. I poca cosa més, companys.
L’Expo-profit, fira cada vegada més cara, unicament serveix per penjar-se medalles alguns regidors i dir que som un exemple.
I xato, tanquem que fa fred. Es mora el rei i a enterrar-lo fins l’any vinent.
És hora que a la FRAC entri gent nova, amb idees, amb ganes i amb il·lusió, ja que la Solé i companyia ja han cremat el seu cicle; i ben cremat.
Fixeu-vos si falten idees, que es copien de la Germandat dels set pecats capitals i creen el CAC, el col·lectiu d’acció carnavalesca, fins i tot copiant els vestits.
Lo dit: ja han cremat el seu cicle.

Visca Reus i visca el rei Carnestoltes.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

fantastic blog
enhorabona.
visca reus i fora tarragona!.

Persona non grata ha dit...

Gràcies per visitar el bloc, company.
No cal ser tan dur amb els veins.
Salut i republica.